LOLA NO ESTÁS SOLA... XERRADA VIRTUAL!

 



Avui hem tingut el plaer de tenir a la nostra classe virtual a, Clara Naya. Integrant de l'associació Lola no estàs sola!, i que fa quatre anys que participa en l'associació.

Ens explica; que és un projecte feminista d'acció comunitària que pretén donar poder a dones i sensibilitzar el teixit social de Nou Barris. Lola, no estàs sola part de la realitat que viuen les dones en situació de carrer, de les necessitats que tenen i de la inexistència d'un recurs que s'adapti a les necessitats específiques. D'aquesta realitat sorgeix la idea de treballar amb elles a partir del seu empoderament, dotar-les d'un espai on es puguin sentir segures i acompanyar-les en el seu procés.
Ens ha posat aquest vídeo, per trencar el gel! 
https://www.youtube.com/watch?v=7hBX7YUAx2I
M'ha agradat molt, és veritat que encara hem de lluitar per les injustícies, i lluitar contra la violència masclista. Al carrer les dones arriben destruïdes psicològicament, o també amb problemes de salut mental o addiccions, o una autoestima pels sòls... Això és una realitat molt dura.
M'ha cridat l'atenció, com els rols de gènere influeixen. Segons això, les dones tenim més capacitat de vincle i el rol cuidador ens fa tenir una xarxa que ens dóna major suport. Als homes, sustentadors de la llar, els impedeix en major mesura demanar ajuda, el veuen com un fracàs.
Us deixo la seva pàgina web! https://lolanoestassola.org/blog/


EXERCICI CLASSE RELACIONAT AMB LA XERRADA 



Jo relaciono aquesta imatge amb  la xerrada de l'associació de la següent manera:

els projectes que es treballen a l'associació, els entenc com la via d'inclusió social, segons la manera de treballar amb les dones. L'empoderament és símbol de l'autoestima d'aquestes dones, de superar les problemàtiques, i la seva situació personal de cadascuna d'elles. Dins de l'empoderament tenim tres factors, la persona (per mi significa els drets de cada individu, i les oportunitats de treball), el grup (com a col·lectiu, entre elles s'ajuden per lluitar contra les desigualtats socials), la comunitat (com la justícia social). Les relacions de cooperació les relaciono amb l'acció comunitària, del local de l'associació, del suport del barri... Ens hem de conscienciar de la salut mental d'aquestes dones, del suport emocional que necessiten, i també la importància dels factors d'exclusió social com és una llar.



...



Comentaris

Entrades populars